Belden Aşağısı Kopmuş Kadınlar: Teke Teke & Kashima Reiko

Belden aşağısı olmayan ve geceleri sokaklarda dolaşarak insanlara korku salan kadınlardan ilki Teke Teke’dir. Bu Japon şehir efsanesine göre Teke Teke, zamanında okula giden bir kızdır. Ancak okulda çok arkadaşı yoktur, yalnızdır. Okuldaki diğer çocuklar onunla dalga geçerler. Kendisine sürekli kötü davranılan kız, bir gün okuldan eve gitmek için yola çıkar. Eve dönüş yolunun üzerinde bir tren yolu vardır. Kız buradan geçerken ayağı kayar ve rayların üzerine düşer. Bu sırada ona doğru bir tren gelmektedir. Kız zamanında yerden kalkamaz ve trenin altında kalır. Bu kaza kızın bacaklarını koparmıştır. Kız bir süre hayatta kalır ancak kan kaybına dayanamayarak hayatını kaybeder.

Diğer bir söylentiye göre kız tren raylarına düşmemiş, kötü insanlar tarafından belden aşağısı parçalanarak öldürülmüştür.

Efsaneye göre ölen kızın ruhu intikam almak için geri dönmüştür. Belden aşağısı olmadığı için elleri, kolları ve dirsekleri üzerinde sürünerek ilerlemektedir. Elleri zamanla pençelere dönüşmüştür. Yerde sürünerek hareket ederken “teke teke” diye sesler çıkarır. Söylentiye göre ismini bu çıkan sesten almıştır.

Teke Teke geceleri genellikle tren istasyonlarında dolaşır ve kurbanlarını arar. El, kol ve dirsek gibi uzuvlarını çok iyi kullanır, bu sebeple vücudunu taşırken çok hızlı hareket eder. Teke Teke ile karşılaşan birinin ondan kaçması neredeyse imkânsızdır. Teke Teke ayrıca oldukça keskin bir orak veya balta taşır. Yakaladığı kurbanlarını taşıdığı bu aletle ortadan ikiye bölerek parçalar. Böylece kendi ölüm şekline bir gönderme yapar.

Teke Teke’nin kurbanlarına soru sorduğu ve bilemeyenleri öldürdüğü de rivayet edilir. Geceleri sokakta oynayan çocukları da kurban olarak seçtiği söylentilerden biridir. Çocuklar bu hikayeyi anlattıklarında Teke Teke hakkında birbirlerini uyarırlar.

Teke Teke ile alakalı anlatılan bir hikâye şöyledir:

“Bir erkek çocuğu akşam saatlerinde okuldan dönerken arkasında bir ses duydu. Geriye doğru baktığında pencerede oturan güzel bir kız gördü. Kız kollarını pencereye dayamış çocuğa bakıyordu. Oğlan kızın orada olmasına şaşırmıştı çünkü burası sadece erkeklerin eğitim gördüğü bir okuldu.

Kız oğlanın kendisine baktığını görünce kollarını kaldırıp kendisine sarılır gibi yaptı, oğlan kızın dirseklerini tuttuğunu görebiliyordu. Kız bir anda camdan dışarı atladı ve zemine düştü. Oğlan gördüğü şey karşısında dehşete kapılmıştı. Kızın belden aşağısı yoktu.

Kız oğlana doğru yaklaşmaya başladı. Pençelerini yere geçiriyor ve dirsekleri üzerinde koşarken teke teke teke şeklinde sesler çıkartıyordu. Oğlan panik ve dehşet içindeydi. Kaçmak istedi ancak olduğu yerde kalakalmıştı. Kız saniyeler içerisinde oğlana yaklaştı, orağını çıkarıp onu ikiye böldü.”

Teke Teke’nin ismi bazı kaynaklarda çıkardığı seslerden dolayı Bata-Bata olarak da anılır. “Dirseklerinin Üzerinde Koşan Kız” isimlerinden bir diğeridir. Efsanenin Amerikan versiyonunda ise ismi “Click Clack” olarak geçer.

Teke Teke’nin hikâyesi ile benzerlik taşıyan diğer bir Japon şehir efsanesi ise Kashima Reiko’dur. Başlarına gelenler birbirine yakın olsa da bu ikisi aynı kişi değildir. Kashima Reiko başlı başına ayrı bir efsanedir.

Genç ve güzel bir kadın, Japonya’nın Hokkaido adasında bir kasabada tek başına yaşamaktaydı. Kasaba okulunda öğretmenliğe yeni başlamıştı. Yeni taşındığı ev kasabadan geçen demir yoluna yakındı, ancak ara sıra geçen trenlerin gürültüsünden şikayetçi değildi.

Kashima bir akşam okuldan dönerken arkasında bazı sesler duydu. Sanki takip ediliyordu. Arkasına dönüp baktığında karanlıkta birtakım gölgeler gördüyse de adımlarını hızlandırdı ve evine ulaştı. Kendine yiyecek bir şeyler hazırlamak için mutfağa giren Kashima kapıdan bazı seslerin geldiğini fark ettiğinde ürperdi. “Kim var orada?” diye seslendi. Yanıt alamayınca eline aldığı mutfak bıçağıyla kapıya yaklaşmaya başladı. Birisi evin kapısını kurcalıyordu. Kapı kolu oynuyor, sürtme sesleri geliyordu. Dışarıdaki kişi bir aletle kapıyı açmak üzereydi. Kashima hemen telefona koşup polisin numarasını çevirmeye başlamıştı ki kapı sert bir tekme ile açıldı. İçeri yüzleri maskeli üç adam girmişti. Telefonun ahizesi yavaşça elinden kaydı.

Eve zorla giren adamlar Kashima’yı döverek ona tecavüz etti. İşlerini bitirdiklerinde evde dolanarak çekmeceleri boşaltmaya ve odalarda dolanmaya başladılar. Bunu fırsat bilen Kashima zorla ayağa kalktı ve kapıyı açarak dışarı fırladı. Şimdi evden çıkmıştı, komşularına doğru gitmeliydi. Dayaktan şişen gözleri yüzünden hiçbir şeyi tam göremiyor, güçlükle karanlıkta yolunu bulmaya çalışıyordu.
Adamlar kızın kaçtığını fark ettiklerinde peşinden fırladılar. Kashima onların ayak seslerini duyuyordu. Bütün gücüyle karşıda gördüğü parlak ışığa doğru koşmaya devam etti. Tökezleyip düştü birkaç kez. Kolları ve elleri yara içinde kalmıştı. Ama kurtulmak için elinden geleni yapıyordu. Maskeli saldırganlar kıza yetiştiğinde onu tutmak ve kolundan sürükleyerek geri götürmek yerine sadece kuvvetli bir yumrukla yere devirdiler. Sonra aniden uzaklaşmaya başladılar.

Kashima yerde sert bir şeylerin üzerinde yattığını fark etti. Adamların onu bırakmasına şaşırmıştı. Yaklaşan ışık yüzünden olmalıydı. Belki de bir araba yaklaşıyordu. Onu görmüş olmalıydılar. Kurtuldum diye sevindi içinden. Sonra kulaklarını tırmalayan bir düdük sesi duyuldu. Işık ve ses çok yaklaşmıştı; başka bir dünyanın kapısının eşiğinde olduğunu hissetti. Bir saniye sonra Meishin Ekspresi kızın üzerinden geçti. Kashima’nın her iki bacağı kalçasının hemen altından kopmuştu. Biraz dayansa da son nefesini verdi.

Bu olaydan sonra Kashima Reiko’nun intikam almak için geri döndüğü ve kayıp bacaklarını aradığı söylenir. Japonya’da okul tuvaletlerine yalnız giren çocukların karşısına çıkan korkunç bir hayalettir. Saçları dağınık, gözleri simsiyah, yüzü yara izleriyle dolu sırılsıklam bir kadın olduğundan bahsedilir. Çoğunlukla okul tuvaletlerine musallat olmuştur ancak onunla evinizin tuvaletinde de karşılaşmanız olasıdır.

Kashima Reiko, tuvalet veya banyoda karşılaştığı insanlara sorular sorar. “Bacaklarım nerede?” diye sorduğunda “Meishin istasyonu tren raylarında” diye cevap vermek gerekir. Bu Kashima’nın bacaklarını kaybettiği tren istasyonudur. Kashima sonrasında “Bunu kimden öğrendin?” diye sorar. Bunun cevabı ise “Kashima Reiko’dan öğrendim.” olmalıdır. Kashima bazen şaşırtma amaçlı kendi ismini sorar. Ona “Kashima” cevabını vermek ölümle sonuçlanacaktır. Doğru cevap Mask Death Demon’dur. Bunun sebebi Ka=Kamen (Mask-Maske), Shi=Shinin (Dead Person-Ölü), Ma=Ma (Demon-Şeytan) gibi bir kodlama olmasındandır. Türkçesi “Maskeli Ölü Şeytan”dır.

Sorulara doğru cevap verenler Kashima Reiko’un gazabından kurtulur. Yanlış cevap verenler Kashima tarafından kafaları klozete sokularak boğulur.

Bu efsane ile alakalı en yaygın inanışa göre talihsiz kızın hikayesini okuyanlar bir ay içerisinde Kashima Reiko ile karşılaşırlar.

Not: Bu yazı, çeşitli kaynaklarda yaptığım araştırma ve derlemeler sonucu oluşturulmuştur.

YouTube kanalıma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
Cem’den Dinle YouTube

Belden Aşağısı Kopmuş Kadınlar: Teke Teke & Kashima Reiko’ için 3 yanıt

Add yours

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.

Yukarı ↑